The Jackson Laboratory

C57BL/6J egér (JAX™)

Code 2498079-86
Általános többcélú modell, étrend-okozta elhízás, transzgén / génkiütött modell kidolgozása, biztonságosság és hatékonyság tesztelése, immunológia.
Tudjon meg többet a termékről
Jellemzők

Nómenklatúra: C57BL/6J

Típus: Beltenyésztett egerek

Eredet: A C57BL/6 egeret C.C. Little fejlesztette ki 1921-ben, miután keresztezte a nőstény N.57-et a hím N.52-vel az Egyesült Államok kereskedelmi tenyésztési központjában (Miss Abby Lathrop). 1948-ban vezették be a Jackson Laboratóriumba, F22-nél, majd a Charles River Laboratories Franciaországba 1981-ben és az Egyesült Királyságba 2004-ben. A tenyésztés összhangban van a The Jackson Laboratory genetikai irányítási rendszerével. 

A C57BL/6J a legszélesebb körben alkalmazott beltenyésztett törzs, és az első, amelynek genomját szekvenálták. Bár ez a törzs sok daganattal szemben ellenálló, a legtöbb mutáció maximális expressziójának megengedő háttere. A C57BL/6J egerek ellenállnak az audiogén rohamoknak, viszonylag alacsony a csontsűrűségük, és az életkorral összefüggő halláskárosodás alakul ki (ez a törzs homozigóta a Cdh23ahl-ra nézve). Érzékenyek az étrend-okozta elhízásra, a 2-es típusú cukorbetegségre és az érelmeszesedésre is. Az e törzsből származó makrofágok rezisztensek a lépfene halálos toxinjának hatásaival szemben.

A bunda színe: Fekete

Törzskód:632

Ideális: Általános többcélú modell, étrend-okozta elhízás, transzgén/génkiütött modell kidolgozása, biztonságosság és hatékonyság tesztelése, immunológia

JAX™ készletsz.: 000664

További információ a törzsről: 

Megjegyzés: Csak a Jackson Laboratory és a Charles River Európában és Japánban tartja fenn a JAX™ egér törzsek kolóniáit, amelyek a Jackson Laboratory fajtanemesített egereiből származnak, és ezeket rendszeresen újrainjektálják tenyésztett egerekkel, hogy stabilizálják e törzsek genetikai integritását és fenotípusát.

A JAX  a The Jackson Laboratory védjegye, amely az Egyesült Államokban van bejegyezve. Minden jog fenntartva.

A Charles River Laboratories a JAX egerek hivatalos forgalmazója Európában. Kattintson és olvasson tovább.

Tenyésztés helye: Németország, Egyesült Királyság, Franciaország

Egészségügyi riportok: A törzsnómenklatúra segítségével keresse meg a törzset az alábbi linkeken

 Megjegyzés: Kínálunk C57BL/6J egereket is, SOPF egészségi profillal.